Miért fontos, hogy az életstílusodhoz válassz nappali ülőgarnitúrát?

A nappali az otthon központi és egyben legtágasabb tere, a nagy családi együttlétek, a zavartalan pihenés helyszíne. Fontos szerepet tölt be a mindennapok során. Funkciójából adódóan kiemelt figyelmet érdemel a berendezés is. Ez határozza meg, hogy a közösségi élmények által, hogyan tekintünk rá.

A lakberendezési tárgyakat fontos az elképzeléseinkhez igazítani, hiszen az életvitelünk függvényében más-más típusú bútorokra lesz szükség. A nappali berendezések tekintetében az egyik legkörültekintőbb kiválasztást a nappali ülőgarnitúra igényli. Sokféle típus, szín és forma létezik. Melyik a legmegfelelőbb? Általános válasz nincs a kérdésre, hiszen ahány felhasználó, annyiféle igény, és végső soron az egyéni élethelyzet dönti el, hogy kinek mi lesz az ideális megoldás.

 

A magány kedvelőinek tökéletes választás az egyszemélyes kanapé vagy kényelmes dönthető fotel, ami remek lehetőséget nyújt a nappali pihenéshez vagy esti kuckózáshoz. Manapság már nem csak a hagyományos 3-2-1 fős elrendezésű nappali ülőgarnitúra várja a lakástulajdonosokat, hanem számtalan különleges megoldás. Egyre népszerűbbek a 2 személyes kanapék és fotelkombinációk, mivel ebben az esetben eggyel több szeparált ülőhely van.

Ez tökéletes elgondolás abban az esetben, ha mondjuk valaki szívesen elnyúlna a kanapén, de más is szeretne leülni, akkor egy fotel tökéletesen kényelmes lehetőséget biztosít erre. Abban az esetben is jó választás, ha éppen el szeretnénk vonulni egy kicsit, de a lakás mérete ezt nem teszi lehetővé, akkor egy fotel egy minimális privát érzetet nyújt.

Az élénkebb szociális életre vágyók vagy családosok igényeit azonban a hagyományos kanapé aligha fogja kielégíteni. Számukra előnyösebb megoldás egy tágasabb ülőgarnitúra vagy kihúzható kanapé. Az L alakú sarokgarnitúrák rendkívül praktikusak, jól illeszkednek a nappali terébe, emellett magas fokú kényelmet képviselnek, ami a család kedvenc hobbisarkává változtatja őket.

A komfort élményt legjobban az U alakú ülőgarnitúra szolgálja, amelynek kényelem terén nincs párja a piacon. Emellett dizájn és kivitelezés tekintetében is csúcsminőséget képvisel. Az U alakú kanapé egyidejüleg akár 6-7 személy részére is kényelmes ülőhelyet biztosít, így nagy családok és baráti társaságok számára optimális választás. Cserébe több helyet igényel, ezért elsősorban a tágas, szellős nappalik terébe ajánlott.

Dönthető fotel

A jó fotel otthonunk fontos része. A tökéletes nappali ülőgarnitúra része lehet egy relax fotel, amelyben megpihenhetünk munka után vagy leülhetünk és lazíthatunk kedvenc könyvünkkel. A dönthető fotelek különböző stílusokban, mind a klasszikus, mind a modern dizájnban megtalálhatóak, így minden bizonnyal talál egy olyan modellt, amely megfelel az ízlésének.

Kétszemélyes kanapé

Egy jó kanapé hosszú távon szolgálja a kényelmet, tekintélyt parancsoló megjelenése pedig akár a nappali további berendezését is meghatározza. A kanapé, készüljön bármilyen anyagból, nem a legolcsóbb befektetés egy háztartás számára, éppen ezért nagyon fontos, hogy a beszerzésekor érzett öröm is hosszú távra szóljon. Nagyon praktikus, hiszen két személy nem foglal olyan nagy helyet, hogy óriási ülőfelület kelljen nekik.

Kihúzható kanapé

Létezik olyan kétszemélyes kanapé is, amely ággyá alakítható. Természetesen az sem mindegy, hogy egy kanapé milyen módon alakítható fekhellyé, hiszen ettől nagyban függ annak kényelme is. Amennyiben ritkán nyitnánk ki, mert nem járnak hozzánk olyan gyakran vendégségbe, akkor a kihúzható tökéletesen alkalmas erre a célra. A kihúzható kanapé elsődleges funkciója úgyis a napközben történő használatot jelenti, aminek teljesen jól megfelel, hiszen ha kényelmes, akkor már csak az kell, hogy dekoratív és a szobával harmonizáló legyen. Egy kényelmes kihúzható kanapé fő jellemzője, hogy elegendő helyet biztosít arra, hogy a család tagjai a számukra ideális pózban leüljenek és ott tudjanak beszélgetni vagy éppen tv-t nézni. Ez elengedhetetlen eleme egy meghitt és családias nappalinak, legyen szó kis vagy éppen nagy lakásról.