lakberendezési ötletek

Csináld magad lakberendezési ötletek kezdőknek

Az ügyes kezű hobbi-barkácsolók jól tudják, nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor a saját magunk által létrehozott esztétikus és praktikus kiegészítőkkel vehetjük magunkat körül. A saját kezűleg kötött sál és sapka például nemcsak hasznos, de komoly eszmei értekkel is bír, hiszen annak létrejöttekor az alkotó folyamatba beleadtuk minden kreativitásunkat és leleményességünket – ha pedig a szívünknek fontos embernek készítettük azt, szeretettel is jócskán megspékeltük a folyamatot.

Kreatív ötletek

Ugyanez igaz a home-made bútorokra. A tapasztalat azt mutatja, még a kreatívabb személyek is félnek belevágni a saját kezű bútorgyártásba, holott, ha egyszer megvan az irányvonal, ami mentén elindulhatunk, pofonegyszerű szemrevaló és mutatós nagyobb kiegészítőket gyártani.

Mi jelen cikkünkben adunk néhány kedvhozó példát, így téve duplán élvezetessé az alkotást. Abban az esetben, ha háztartásban található boroshordóból kifogyott a finom nedű, nem kell feltétlenül a tárolásra alkalmazott üres hordót a pincébe rejteni. Némi leleményességgel és egy kör falappal akár bájos asztalkát is készíthetünk abból, aminél valóban öröm lesz helyet foglalni. Ugyanez a helyzet a hátsó udvaron vagy a sufniban rozsdásodó régi olajhordókkal – a különbség csak az, hogy a szóban forgó eszközökből akár stílusos ülőalkalmatosságokat is készíthetünk.

 

lakberendezési ötletek

Rusztikus bútorok

Manapság a rusztikus bútorok újra a reneszánszukat élik – és mi lehetne rusztikusabb a kellőképpen viharvert raklapoknál? A raklapok roppant praktikus alkotóelemei a saját kezűleg kreált lakberendezési egységeknek, hiszen a felhasználásukkal készíthetünk bájos és divatos asztalt, hozzáillő ülőgarnitúra szettel. Teraszra vagy az udvarra – merészebbeknek akár a nappaliba- garantáltan tökéletesnek és egyedinek fog bizonyulni a raklap garnitúra.

Azt gondolta volna, hogy a régi tésztaszűrőkből akár csodás és nem utolsó sorban roppant modern csillárokat is készíthet a konyhába? Az új világító eszközök biztosan levesznek mindenkit a lábáról. Nincs hova leülni a kerti BBQ alatt? Ha szert tud tenni néhány régi gumira, az abroncsokból frappáns és kényelmes székeket készíthet – és az sem számít, hogy téli vagy nyári gumit használt. Fogadjunk soha nem nézett még úgy a régi létrára, mint stílusos bútordarabra?

lakberendezési ötletek

Az igazság viszont az, hogy némi fantáziával még a legegyszerűbb létrából is kihozhatunk valamit, ha ügyesek vagyunk: polcot az apróságainknak, trendi nyitott gardróbot a kedvenc ruháinknak vagy cipőinknek. Amint azt a mellékelt ábra is kitűnően mutatja, a legtöbb, mások által hasznavehetetlennek vélt kellékek, régi holmik kis ügyességgel és nyitottsággal gyönyörű és trendi hasznos bútorokká alakíthatóak át.