nappali lakberendezés

Nappali lakberendezés a home-office jegyében

A kutatások sorra azt bizonyítják, hogy a motivációra és magára a munka hatékonyságára is, nagy hatással van a környezetünk. Ha az íróasztal rendezett, a körülöttünk lévő színek harmonikusak, a munkakedvünk és a produktivitásunk is nagyobb. Míg az irodában adott ez a motiváció – hiszen ott minden a munkáról szól-, odahaza nem biztos, hogy ki tudjuk alakítani a home-office hangulatot.

Nem elhanyagolható a nappali lakberendezésnappali lakberendezés

Különösen azok a személyek látják kárát a karantén helyzet miatt bevezetett home-office-nak, akik a lakás kicsinysége miatt nem rendelkeznek külön szobával a munkához. Szerencsére azonban van megoldás – méghozzá a nappali lakberendezés háza-táján! A nappali lakberendezés témájában már sokat és sokszor írtunk ezen az oldalon: most kicsit rendhagyó módon azt kívánjuk megmutatni a kedves olvasóinknak, hogyan tudják a lehető legprofibban és leggazdaságosabban „leválasztani” azt az aprócska cikket a nappalijukból, ami akár home-office gyanánt is remekül funkcionálhat.

Mielőtt még nekilátnánk a bútorok tologatásához a nappali lakberendezés zászlaja alatt, válasszuk ki, hol fog állni az íróasztalunk. Egyetérthetünk abban, hogy az ablak-közeli, világosabb rész a legalkalmasabb erre. Ha megvan az saját kis dolgozó kuckónk számára ideális sarok, elkezdhetünk gondolkodni a dekorációs elemek milyenségén. Jó ötlet a nappali meglévő elemeivel harmonizálni, hiszen így nem bontjuk meg a szoba már kialakított dizájnját.nappali lakberendezés

A nappali lakberendezés előnye a részletekben rejlik

 

A bézs vagy a törtfehér például remekül illik bármilyen más árnyalathoz, így azokat bátran használhatjuk. A tapasztalat azt mutatja, a legtöbben szorosan a falhoz tolják az íróasztalt, és a szobának hátat fordítva dolgoznak. Bár nem rossz megoldás, a dekorvilágban járatos személyek mégis azt javasolják, ha tehetjük, ne így járjunk el, hiszen ezzel szó szerint bezárjuk magunkat a négy fal közzé –ami, lássuk be, nem túl inspiráló.

Tegyük ehelyett a széket a fal mellé, az asztal pedig nézzen a szoba egészére- ez az apró trükk nagy hatással lesz a produktivitásunkra is. A nappali lakberendezése, ha a home-office kialakítása a cél, akkor váltja be igazán a hozzá fűzött reményt, ha sikeresen el tudjuk szeparálni a mini-dolgozónkat. Ezt egy különálló szőnyeggel, vagy egy nagyobb cserepes virággal, esetleg állólámpával sikeresen meg is nappali lakberendezéstudjuk valósítani.

Mi a helyzet azokkal a lakásokkal, ahol a helyszűke miatt nem engedhetjük meg magunkat a tér elválasztott külön kis dolgozót? Nos, szerencsére azoknak sem kell búslakodni, akiknek kicsi a nappalijuk, ugyanis a munkához nem feltétlenül kell a nagy tér. Válasszuk ki az egyik sarkot, és ha nem fér el a nagyobb paraméterekkel operáló, grandiózus íróasztal, tegyünk be a kiszemelt helyre egy kisebb pult-szerű asztalkát, esetleg használjuk a már meglévő beépített szekrények egyikét. Ha a laptopunk és néhány inspiráló dekoráció elfér, elkönyvelhetjük a sikert.