Mennyibe kerül egy egyedi beltéri ajtó gyártása?

A részletekben rejlik a lényeg – tartja a mondás, ami akkor is igaz, ha egy olyan nagy horderejű projektbe vágsz bele, mint amilyen a lakásfelújítás. Ennek során érdemes napirendre tűzni a beltéri ajtók cseréjét is, és a régiek helyett új, egyéni igényekre szabott változatokat beépíteni.

Ezzel ugyanis sokat tehetsz a tökéletes végeredményért, azért, hogy az otthonod minden részletében elnyerje a tetszésedet. Manapság rendkívül színes ajtóválasztékból válogathatsz, így legfeljebb csak a bőség zavara lassíthatja a kiválasztási folyamatot. Döntés előtt a beltéri ajtó típusokról is érdemes egy picit tájékozódni – ezekről a szalafa.hu weboldalon is olvashatsz bővebben.

Beltéri ajtók egyéni igényekre szabva

Bár meglehetősen sokféle, szebbnél szebb nyílászárók állnak rendelkezésre, könnyen meglehet, hogy ennek ellenére mégsem találod az „igazit”. Ilyenkor érdemes még egyszer körülnézni, hátha csak a figyelmetlenség az oka annak, hogy nem vetted észre azt az egyet, ami tökéletesen passzolna az otthonodba.

 

Ha viszont nem erről van szó, akkor tudod kell, hogy a beltéri ajtók egyedi gyártásban is készülhetnek. Ez azt jelenti, hogy a szakemberek a kérésednek megfelelően készítik el neked azokat a nyílászárókat, amiket megálmodtál.

Ennek csak egy feltétele van: pontosan tudnod kell, hogy mit szeretnél, hogy az ajtók mekkorák legyenek, milyen anyagból készüljenek, milyen színűek legyenek, illetve milyen dekorelemekkel rendelkezzenek.

Az egyik legfontosabb tényező a döntésben: a beltéri ajtók ára

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az ajtók legyártásának megvannak a maga költségei, amit bele kell kalkulálni a költségvetésbe. De mégis mitől függ, hogy mennyit kell fizetni?

Nos, rengeteg tényező befolyásolja azt, hogy végül milyen összeget látsz majd a számlán, így minden esetben érdemes egyedi árajánlatot kérni. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb és komplexebb a nyílászáró, annál többe fog kerülni.

Az ajtó anyaga is nagymértékben befolyásolja az árat, nem mindegy ugyanis, hogy milyen fafajtát választasz, hogy szeretnél-e üvegezést, esetleg fémvázat. A különleges felületkezelések, például festékek, lakkok vagy dombornyomások is növelhetik az összeget, ugyanúgy, ahogy a kiegészítők – például különleges kilincsek – és a dekorelemek is.

Kérj árajánlatot a Szalafától!

Láthatod, hogy tényleg sok minden befolyásolhatja azt, hogy egy egyedileg legyártott beltéri ajtóért végül mennyit kell fizetni. Az ár kétségkívül egy fontos, ha nem az egyik legfontosabb szempont döntéskor, de az is lényeges, hogy ne kizárólag ez alapján válassz!

Elvégre az ajtócsere mindig hosszútávra szól, és miért ne legyenek olyanok a nyílászárók, mint amilyenekre mindig is vágytál? Ezek a szerkezetek könnyen háttérbe szorulnak, ami nagy hiba, mert nagymértékben meghatározzák a belső terek kinézetét, hangulatát.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy mind funkcionalitásban, mind pedig esztétikumban megfeleljenek az ízlésednek és az elvárásaidnak. Ne bízd a véletlenre a döntést, kérj árajánlatot a szalafa.hu oldalon!