lakásdekor

Lakásdekor – avagy hogyan tegyük vidámabbá az otthonunkat?

Érezte már azt egy idegen lakásba belépve, hogy a meglátogatott, életében először látott hely szinte vendég marasztalóan megszólítja? Egyes otthonok bizony szó szerint otthonosak, hiszen valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a kisugárzásuk, az atmoszférájuk azonnal magával ragadja a lelkünket.

Vagy annyira mégsem megmagyarázhatatlan a jelenség?

Bizony, a „varázslat” nagyon is kézzel fogható elemek kölcsönhatásaképpen jön létre, amelyeket most mi – tekintve, hogy manapság rengeteg időt töltünk otthon a négy fal között- megmutatunk a kedves olvasóinknak, hátha kedvet kapnak, és megvalósítanak néhányat a lakásdekor ötletek közül.

Szögezzük le azonnal az elején!

 

Az, hogy a családi fészek milyen hangulatot áraszt, nagyban befolyásolja a közérzetünket, különösen most, amikor valóban rengeteg időt kell odahaza tartózkodnunk. Nem várhatunk el mindent elsöprő boldogságot, ha egy olyan helyen élünk, ami nem „vidám”. Éppen ezért most különös figyelmet kell szentelni a lelki-szellemi téren inspiráló atmoszféra kialakítására odahaza.

Nos, a vidámság egyik legjobb forrásai a szép emlékeklakásdekor

Elég csak visszagondolnunk a múltban megélt szép pillanatokra, és máris jobb a közérzetünk is –sőt, azon kaphatjuk magunkat, hogy a környezetünkben tartózkodók előtt érthetetlen módon mosolygunk, magunkban nevetgélünk. Szerencsére az emlékeket fizikai valóban is megcsodálhatjuk, mégpedig ha képek gyanánt a falra akasztjuk azokat.

A képkereteket akár mi magunk is elkészíthetjük –erre vonatkozóan rengeteg hasznos és egyszerű tutorialt találhatunk az interneten. Az emlékezetes eseményeket idéző fotók pozitív üzenetet hordoznak, így azokra nézve a kedvünk is garantáltan sokkal jobb lesz.

Az ismert mondás szerint rend a lelke mindenneklakásdekor

Tápláljuk át ezt az ősi bölcsességet a mindennapjainkba. Most igazán nem aktuálisak a „nem érek rá a nagytakarításra” jellegű kifogások, ugyanis, ha valamiből, akkor időből most tetemes mennyiség áll a rendelkezésünkre. Végezzük hát el a régóta halogatott rendrakást, a szekrény rendszerezését, a sufni kitisztítását- a közérzetünk is sokkal jobb lesz ezáltal.

Persze az érzékszerveink közül nemcsak a szemünket kell minden jóval ellátni, így nem árt, ha a szaglás oltárán is áldozunk a lakásdekor jegyében, mégpedig az esztétikus és illatos aromaterápiás gyertyák segítségével. Ezek a kellemes aromájú egységek megtöltik a lakást energetizáló, frissítő illattal, így a szobákban sétálgatva azt érezhetjük, hogy mindenre készen állunk, nincs akadály, amely megállíthatna minket.

A színek erejét is érdemes kiaknázni a lakásdekorálás soránlakásdekor

A kutatások szerint a kedélyállapotunkra leginkább a hobbitok kedvenc színei, a sárga és a zöld, hatnak a legpozitívabban. Még ha nincs is módunkban a falakat átfesteni, beszerezhetünk néhány zöld és sárga kiegészítőt, például díszpárnát- a hatás garantáltan nem marad el.

A növények a párjukat ritkítják az otthonos otthon képének a kialakításában

Gondoljunk csak bele! Behunyt szemmel, ha elképzeljük a szép és igényes családi fészket, garantáltan látunk egy-két cserepes növényt a nappaliban vagy a teraszon. Használjuk ki mi is a természet erejét, és tegyük vidámabbá, élőbbé a belső tereket!lakásdekor

Végül, de korántsem utolsó sorban –bár nem kifejezetten lakásdekor elem- használjuk ki a fény hatalmát is! Hogyan is lehetnénk jókedvűek, ha a szobákat a sötétség uralja? Tárjuk ki az ablakokat, húzzuk ki a függönyöket, és hagyjuk, hogy átjárjon minket a lelket és szellemet egyaránt felfrissítő napfény.