konyha elrendezés

Tipikus konyha elrendezési bakik, amelyeket érdemes elkerülni

Még a legjobb szándékunk ellenére is könnyen előfordulhat, hogy a lelkesen végrehajtott lakberendezéssel nem azt a hatást érjük el, amit szeretnénk. Mi lehet a probléma? Nos, a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb esetben a felkészületlenség a ludas. Ahhoz, hogy ne essen ebbe a hibába, olvassa el a leggyakoribb konyha elrendezés bakikat- így minden nehézség nélkül könnyen elkerülheti azokat.

A konyha elrendezése kapcsán nemcsak az esztétika oltárán kell áldozni, de a logikus tervezésre is roppant nagy figyelmet kell fordítani. Ez nem azt jelenti, hogy kompromisszumot kell kötni, csupán azt, hogy a lakásfelújítás során az esztétikai és a praktikumból fakadó értékek egálban kell, hogy legyenek.

Hogyan is legyen kialakítva a konyha elrendezés? konyha elrendezés

Ha a konyha dizájnos, de rosszul megtervezett, például túl zsúfolt, nem lesz kényelmes majd ott dolgozni. Ez fordítva is igaz- a gondosan megtervezett, csúnya környezetben a finom vacsora sem lesz igazán ínycsiklandozó. Az esztétikai megoldásokat, úgymint a konyhabútor anyaga vagy a falak színe, teljes mértékben a személyes ízlés-világ irányítja – az elrendezés viszont más lapra tartozik.

 

Ragadjunk papírt és ceruzát, és rajzoljuk le méretarányosan, hol lesz a mosogató, a szekrény, a tűzhely és az egyéb elemek. Most képzeljük el magunkat a konyhában: kényelmes lesz a rajzoltak alapján ténykedni a helyiségben? Ha igen, nyert ügyünk van, ha nem, kezdjük újra a tervezést. Talán nem is gondolnánk, de a konyha elrendezés kapcsán a világításnak hatalmas, élet-halál jellegű szerep jut.

Konyha elrendezés részletekkonyha elrendezés

Persze azt is nagyon fontos megtervezni, hova és mennyi konnektor kerüljön, viszont az, hogy hol lesz a csillár, szintén vitathatatlanul lényegi kérdés. A rosszul megvilágított konyhában kellemetlen tartózkodni, és még a szép bútorok nyújtotta esztétika sem jut érvényre, ha túl kevés vagy túl sok fény esik a felületekre.

Apropó, konnektorok! Ha nem tudjuk pontosan, hol fognak helyt kapni a kisebb konyhai berendezések, mint a mikró vagy a turmixgép, azt eredményezzük, hogy a konyhánkban keresztül-kasul futó kábelek lesznek a padlón mindenhol. Ez, amellett, hogy roppant csúnya képet fest, akár életveszélyes helyzetbe is sodorhatja a lakókat – rossz el is képzelni, mihez vezetne, ha a nagy lótás-futás közben megbotlanánk.

Történjen a konyha elrendezés figyelmesen és komoly anyagi ráfordítássalkonyha elrendezés

A konyha tipikusan az a terület, amelynek az újragondolása során nem érdemes garasoskodni. Miért? Nos, a válasz pofonegyszerű: a konyhai berendezést ugyanis mindennap használjuk, így a rendszeres strapa miatt különös figyelmet kell szentelni a megfelelő minőségű bútorokra és készülékekre, amelyek, igaz, ami igaz, nem az olcsóságukról híresek. A túl élénk színű csempe sem jó választás, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, az éppen aktuális divat néhány év múlva olcsónak fog tűnni.

A konyha megtervezésekor inkább törekedjünk az örök elegancia jegyében a letisztult, semleges színek és minták nyomában járni. Figyelem! Azért nem érdemes túlzásba sem vinni a semlegességet, nehogy aztán a túl steril berendezés csapdájába essünk. Ez esetben a konyha túl személytelen hatást fog kelteni, és garantáltan nem fogjuk jól érezni magunkat a helyiségben.

Végül, de nem utolsó sorban a konyha elrendezés témakörében meg kell említenünk gyakori bakiként a kihasználatlanul hagyott helyeket is. Nos, a praktikusság zászlaja alatt használjuk a beépített szekrényeket és polcokat ott, ahol csak lehetőségünk adódik rá, hiszen így nemcsak modern hatást keltünk, de minden fontos konyhai kelléknek kényelmesen helyet is biztosíthatunk.