Feng Shui

Ragadjunk ecsetet a Feng Shui szerint!

Több ezer éves kínai tanítás, ami a jelen kor emberének is nagyban meghatározza az életét. Harmóniát teremt szellem, lélek és test között. Az alkalmazásával barátságos teret teremthetünk magunk körül, olyan családi fészket létrehozva, ahol a nyugalomé és a feltöltődésé lesz a főszerep. Igen, kedves hölgyeim és uraim, már kitalálhatták, miről is lesz szó jelen cikkünkben- a Feng Shui-ról, azon belül is e tanítás lakberendezői megközelítéséről a színek jegyében.

A Feng Shui ugyanis nemcsak abban ad útmutatást, hogy hova tegyük az ágyunkat, illetve hogyan alakítsuk ki a nappalit, hogy még több energiát és harmóniát vonzhassunk be az életünkbe, de abban is segít, hogy az egyes szobákat milyen színűre fessük ki ahhoz, hogy könnyebben megtalálhassuk a lelki békénket. Abban az esetben, ha megfogadja a tanácsainkat, olyan otthon alakíthat ki, amely garantáltan levesz bárkit a lábáról a semmihez sem hasonlító, egyedi kisugárzásával.

Kezdjük azonnal a bejárattal, vagyis az előszobávalFeng Shui

Ez a belső tér egyfajta kapocs az „odakinn” és az „odabenn” között, így egyáltalán nem mindegy, milyen atmoszférával rendelkezik. A Feng Shui lakberendezés szempontjából azt javasolja, hogy az aktuális tatarozás során színezzük a belépőt frissességet és energiát árasztó árnyalatokra. Választhatunk a világos rózsaszín, a kék és a fehér közül, de ha kedvünk szottyan, akár a természet színére, a zöldre is festhetjük a szobát.

 

Így bármikor, ha áthaladunk az előszobán, energetizáljuk és felkészítjük magunkat az előttünk álló napra. A legtöbb családi otthon szíve a nappali. Itt találkoznak a teendőik végeztével a családtagok, itt osztják meg egymással az aznap történteket, a kisebb-nagyobb eseményeket. Igyekezzünk a színválasztás során a vidám árnyalatokat használni, úgymint a narancssárga vagy a nyugalmat sugárzó bézs.

Mi a helyzet a konyhával?Feng Shui

Nos, a Feng Shui szerint a konyhának kirobbanó energiát kell közvetíteni, így ne féljünk a nagyon élénk árnyalatától sem. Sárga, zöld vagy piros? A színek kavalkádjának valóban csak a képzelet szabhat gátat! Az étkezőt ezzel szemben járja át a hűvös nyugalom. A Feng Shui tanácsát megfogadva, az ebédlő újragondolásánál a tompa színeket részesítsük előnyben, mint például a bézs vagy a szürke. A hálaszobában is kövessük ezt az irányvonalat, és semmi esetre se színezzük a falakat túl élénkre, hiszen a szóban forgó helyiségben minden a békéről és a nyugalomról kell, hogy szóljon.

A gyerekszoba tatarozásánál lehetünk kicsit bátrabbak, és a tompa színek mellett használhatunk narancssárgát vagy zöldet, a kis lakó személyes véleményére alapozva. Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a fürdőszobáról is. Mivel e helyiségben a vízé a főszerep, a Feng Shui szerint a falak átszínezésénél is ez az elem domináljon – marad választásként a kék millió árnyalata, illetve a fehér.