modern nappali berendezés

Modern nappali berendezés titka – profiktól

Nappali. A helyiség, ahol a fárasztó és hosszú nap végén a család végre összejön, egy kis egymással eltöltött minőségi idő reményében. A szoba, ahol az otthonunkba érkező vendégeket fogadjuk. A belső tér, amelynek harmóniát és nyugalmat kell árasztania, mindezt pedig az esztétika és az egyediség oltárán áldozva. Igenám, de mi van akkor, ha a nappali annyira kicsi, hogy –kis túlzással ugyan, de- mozdulni sem tudunk benne?

Mire érdemes figyelnünk a modern nappali berendezés során? modern nappali berendezés

Ha a szóban forgó helyiség kis paraméterekkel operál, automatikusan le kell mondanunk a modern nappali berendezés megoldásairól? Szerencsére nem! Mi jelen cikkünkben a frappáns modern nappali berendezés ötleteket vesszük át – kifejezetten kicsi szobákra szabva. Első lépésként meg kell keresnünk a fókuszpontot a nappaliban, ami lehet a kanapé vagy a nagyobb asztal is. A kanapét okos ötlet figyelemfelkeltő párnákkal ellátni, míg az asztalra díszes abrosz kerüljön – így a belépő személyek figyelme azonnal elterelődik a belső tér szépséghibájáról: a kicsinységéről.

Ha kis szobákról van szó, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a falakra nem kerülhet tapéta, hiszen azok, főleg, ha élénk színnel vagy nagyobb mintákkal operálnak, könnyen összenyomhatják az amúgy is helyszűkétől „szenvedő” nappalit. Nos, ez féligazság, hiszen, ha csak az egyik falat hangsúlyozzuk a figyelemfelkeltő színekkel vagy manapság divatosnak számító tapétával, épp az ellenkező hatást érhetjük el, vagyis optikailag nyújtjuk a teret.

Elő a modern elképzelésekkel!modern nappali berendezés

 

Amennyiben az asztalvásárlásra kerül a sor, azoknak a modelleknek szavazzunk bizalmat, amelyek lekerekített formavilággal rendelkeznek. Ezek az egységek nemcsak a helyspórolásban verhetetlenek, de amellett, hogy szinte minden stílushoz kitűnően illeszkednek, az egész enteriőrnek kölcsönöznek egyfajta vidéki bájt. A modern nappali berendezés keretén belül akár kanapéra sincs ahhoz szükség, hogy a helyiség kellemes és komfortos legyen – ha kihasználjuk a beépített ülőkék nyújtotta praktikus lehetőségeket.

Ennek tükrében például az ablakpárkányt is átalakíthatjuk stílusos ülőalkalmatossággá –formára vágott párnácska vagy kényelmes szivacs, némi kézügyesség és szépérzék fejében már előre is borítékolhatjuk a sikeres végeredményt, arról nem is beszélve, hogy tetemes mennyiségű helyet spórolunk. Az előszobában elhelyezett trükkös tükrök nagy szolgálatot tesznek, ha a reggeli sietségben még egy pillantást vetnénk az ábrázatunkra, mielőtt az utcára lépnénk, plusz kitűnő dekorációs elemként is szolgálhatnak.modern nappali berendezés

Ám itt nem áll meg a tükrök vonzó jellemzése, hiszen a segítségükkel akár a teret is nagyobbá tehetjük optikailag, mondjuk a nappaliban. Az egyik falra helyezett nagyobb tükör mellé nyugodtan kitehetjük a szeretett dekorációs elemeinket, így téve igazán egyedivé és stílusossá a szóban forgó helyiséget. Ahogy azt már megszokhattuk, a világítás hatalmas szerepet játszik a kis hellyel rendelkező terek esetében. Különösen igaz ez a modern nappali berendezés tekintetében- a szakértők pedig azt tanácsolják, nyugodtan engedjük el a fantáziánkat, ha a lámpák megvételére kerül a sor.