belsőépítész

Mit takar a belsőépítész szemlélet?

A legtöbben a saját belátásuk szerint rendezik be az otthonukat, azonban valóban ez a legjobb módja annak, hogy kellemes beltérrel rendelkező otthonunk legyen? A belsőépítész szemlélet szerint már teljesen más a helyzet.

Belsőépítész vagy lakberendező?

Hazánkban még nem annyira elismert ez a szakma sajnos, azonban kiváló összképet kaphatunk, hogyha profira bízzuk az otthonunk berendezését és a helységek kialakítását. Sokan keverik a szezont a fazonnal, ami azt jelenti, hogy gyakran keverik a lakberendezőt a belsőépítésszel. Noha a munkakörük hasonló, mégsem ugyanaz a kettő. A belsőépítész szemlélete inkább a terekre fókuszál.

A belsőépítész feladatai

Remek rálátása van az adott épület szerkezetére. A lakberendező azonban a színeket, a formákat helyezi előtérbe, ezáltal alakítva ki egy teljesen egyedi arculatot. A magazinok tele vannak kreatívabbnál, kreatívabban megvalósított ötletekkel, azonban az emberek mégis ódzkodnak valami miatt a belsőépítész szemlélettől. Ennek az oka lehet az a tévhit, hogy a belsőépítész szemlélet nem takar mást, mint súlyos pénzekért ide-oda tologatni a drága bútorokat felelősség nélkül.

 

Ahogy minden szakmában itt is találkozhatunk kóklerekkel, akiket a pénzen kívül nem érdekel semmi. Akadnak olyan végzettséggel rendelkező személyek is, akiknek a tehetsége megvan a tökéletes végeredményhez, viszont felületes munkát végeznek. A belsőépítész szemlélet kapcsán akikből kevesebb van, azok a profik. De egy kis utánajárással meg lehet találni azt a személyt, aki szenvedéllyel végzi a munkáját és kiváló érzéke van ahhoz, hogy miként tehető egyedivé és hangulatossá egy lakás belseje.

Aki valóban részletekbe menően szeretné berendeztetni a lakását, az akkor jár a legjobban, hogyha a belsőépítész szemlélet mellett igényel egy lakberendezői véleményt is. Az ideális eset, az, amikor az adott személy rendelkezik mindkét képesítéssel, mert ilyenkor a belsőépítészeti szemlélet és a lakberendezői érzék kéz a kézben járnak.