modern konyhák

Minden, amit tudni kell a modern konyhákról

A családi fészek szíve-lelke a nappali mellett a konyha. Teljesen mindegy, hogy élünk-halunk a főzésért, esetleg csak hébe-hóba tesszük be a lábunkat a szóban forgó helyiségbe, a tapasztalat azt mutatja, hogy a konyha hangulata nagy hatással van ránk. Az említett szobának egyébként nagyon jól áll a modernizáció, még abban az esetben is, ha egyébként az otthonunk egyéb helyiségei a klasszikus stílust követik. Mi jelen cikkünkben összegyűjtöttük azokat a jótanácsokat, amelyek segítségével modern hangulatot varázsolhatunk a konyhában.

Nos, bátran kijelenthetjük, hogy a modern konyhák alappillére a fekete-fehér színkombináció. A letisztult hangulatot árasztó kombináció lényege a balansz megtartása, hiszen az csak akkor váltja be a hozzá fűzött reményt, ha nem domináltatjuk túl a feketét – ha mégis így teszünk, túl rideggé és komorrá tesszük a belső teret. A festés vagy a bútorok újragondolása során inkább a fehér szín domináljon, és tervezzük meg jó alaposan, hol tűnjön fel a fekete.

A modern konyhák belső képemodern konyhák

Különösen igaz ez a kis terekre, hiszen tudjuk, a nagyon erős árnyalatok összenyomják az amúgy is szűkös szobát. Az sem jelent gondot, ha nem túlzottan kedveljük a fekete-fehér összeállítást, hiszen a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő tengerkék szintén ultramodern hangulatot teremt. A tengerkékhez nagyon jól áll a szürke. A szürke és annak árnyalatai –még, ha nem is mind az 50- nagyon modernnek hatnak, nemcsak a modern konyhák belsejében, de az egyéb szobák esetében is, a hálószobától kezdve az ebédlőig.

 

2019-ben a fényes felületek újra a reneszánszukat élték a lakberendezés világában, és ez a tendenciát fogják idén a modern konyhák is erősíteni. A fényes felületek csak úgy ontják magukból a modern hangulatot, arról nem is beszélve, hogy az ilyen munkalapot, pultot vagy asztalt nagyon könnyű tisztán tartani – ami lássuk be, nem utolsó szempont egy többgyermekes anyuka szempontjából.

Modern konyhák esetében felhasznált anyagokmodern konyhák

Forradalmi újításnak számít a betonnak, mint anyagnak a konyhai felhasználása. Persze ez nem azt jelenti, hogy a modernizáció zászlaja alatt vasárnap betonból készül majd a családi ebéd, csupán azt, hogy a szóban forgó anyag itt-ott való feltűnése, mondjuk a falakon, vagy a padlón észveszejtően innovatívnak számít, különösen a modern konyhák tekintetében. Ugyanez a helyzet a tükrökkel is. Bár a tükrökről nem tipikusan a konyhai felhasználás jut az eszünkbe, az igazság az, hogy modern kisugárzásukat nem feltétlenül muszáj csak és kizárólag a nappalira vagy az előszobára korlátoznunk.

Teljesen mindegy, hogy a csempe, az asztal vagy a szekrény tükröződik, a hatás garantáltan nem marad el. Végül, de nem utolsó sorban, ha a modern konyhák egyikére vágyunk, engedjük szabadon a bennünk alvó kreatív lényt, és csempézzünk le egy egész falat, a padlótól a plafonig! Érdekes és merész megoldás, amelyen mindenki szeme megakad –természetesen elismerően nyugtázva a dekoráció szépségét, letisztultságát és elegáns hangulatát. Ezekkel a frappáns minimál, költségkímélő megoldásokkal a legtöbb hagyományos, kissé unalmas teret feldobhatjuk a modernizáció jegyében.