konyhasziget

Konyhasziget okos megoldásokkal

Azok a hölgyek, akik élvezettel sütnek és főznek az egész család legnagyobb örömére, garantáltan tágas és praktikus konyháról álmodnak. A nagyobb paraméterekkel rendelkező térben a konyhasziget előkelő helyet foglalhat el középütt – a kérdés már csak az, milyen dizájnt képviseljen a szóban forgó esztétikus és roppant hasznos elem? Manapság szerencsére rengeteg stílus és egyedi megvalósítás közül válogathat az, aki a konyhasziget kialakításán gondolkodik.

Mi mostani cikkünkben bemutatunk néhány ötletes tippet, ezzel is segítve a választást.

A konyhasziget akkor váltja be a hozzá fűzött reményt, ha felhasználóbarát megoldásokkal szolgálja a ház asszonyát. A praktikus kihúzók egyfajta beépített szekrényként funkcionálnak, és minden olyan használati tárgynak helyet biztosítanak, amit nem szeretnénk közszemlére tenni. A szóban forgó bútort egyébként a sarokgarnitúrával is kombinálhatjuk, így hozva létre egy olyan egyedi és roppant különleges együttest, amelyen garantáltan megakad a szeme a vendégeinknek. Sőt, ha az előbbi módszernek szavazunk bizalmat, nemcsak a dizájnt erősítjük, de helyet is spórolhatunk.

A konyhasziget gondolata Amerikából származikkonyhasziget

 

A családi filmek kedvelt jelenete a reggeli rohanás, amikor is a család apraja-nagyja szalad, ki-ki az iskolába vagy a munkahelyére. Persze a finom reggeli nem maradhat el, amit általában a lakók a konyhasziget körül fogyasztanak el nagy sebbel-lobbal. Pontosan erre a célra a magyar családok is éppúgy használhatják ezt a bútort, mint a tengerentúli társaik.

Ennek tükrében pedig érthető, ha a konyhaszigetet sokan hangulatos jegyekkel képzelik el, meleg színekben, természetes anyagok megvalósításában. A tervezés fázisában el kell döntenünk, hogy körülbelül hány széket kívánunk a konyhasziget köré rakni, és a kapott eredmény függvényében kell meghatározni annak pontos méretét.konyhasziget

A felület anyaga lehet a rusztikus fa vagy a modern laminált, de manapság egyébként a futurisztikus üveg is hódít. Egyébként az anyagok tekintetében nagyon körültekintőnek kell lennünk, hiszen a konyhasziget felső felülete különösen nagy terhelésnek és strapának van alávetve, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőséget képvisel.

Okosan kialakított konyhasziget

A jó pult nemcsak karcálló, de remekül állja a sarat a hővel szemben is, emellett pedig a tisztítása is egyszerű. A szakemberek azt tanácsolják, nyúljunk egy kicsit mélyebbre a zsebünkben, és szavazzunk bizalmat a márványnak vagy a gránitnak.konyhasziget

Nagyon fontos a tervezéskor a mosogató elhelyezésének a kérdését is eldönteni.

Utólag már jelentős anyagi különbség lenne a mosogató beépítése, de a kezdeti stádiumban a feladat nem több, mint rutingyakorlat. A mosogató mellett, főként, ha elég nagy a konyhasziget, akár a sütő is helyet kaphat a bútorban.

Persze a legmodernebb konyhaszigetek emellett már otthont adnak a trendi borhűtőknek vagy a beépített grillsütőnek is, a teljes komfort jegyében. Amint azt láthatjuk, a tökéletes konyhaszigetnek nemcsak praktikusnak, tágasnak és dizájnosnak kell lennie, de okos megoldásokkal is kell, hogy szolgáljon.