konyha lakberendezés

Konyha lakberendezés 3 kedvelt stílusban

A modern lakáskultúra változatosságának és sokoldalúságának a képzelet sem szabhat határt. Kitűnő példa erre a konyha lakberendezés – hiszen amellett, hogy az ergonomikus és korszerű megoldások terén, illetve az adott helyiség teljeskörű felszereltségének a megtervezésében is kiélheti magát a vállalkozó kedvű lakberendező, a konyha stílusbéli kivitelezésének a kérdése is tartogat izgalmakat.

Irányvonalak a konyha lakberendezésben

Alapvetően három fő irányvonalat különböztetünk meg, ha a konyha lakberendezése kerül terítékre. A modern kor lakberendezője és dekoratőre előszeretettel nyúl vissza a múlt század nagy irányzataihoz, kölcsön véve azok meghatározó stílusjegyeit.konyha lakberendezés

Ám a szakember nem áll itt meg: újragondolja ezeket a nagyobb volumenű irányvonalakat, és megfűszerezi napjaink trendi megoldásaival, így hozva létre azt a tökéletes és nem utolsó sorban egyedi konyha lakberendezést, ami a szépségében és a funkciójában is egyaránt a párját ritkítja. A vidéki stílusú konyhabelsők remekül igazolják az iménti tételt.

 

A vidéki jegyeket felvonultató konyhák formavilága széles spektrumon mozog, ám elmondhatjuk, hogy a lakberendezésben két trend dominál: az északi skandináv és az angol típusú konyha lakberendezés. Míg az előbbi a nyílt tereivel, a levegős szobabelsőivel és a fehér, de minimum pasztellszínű bútoraival vonzza az érdeklődőket, addig az utóbbit inkább a természet szépségét preferálók kívánják alkalmazni az otthonaikban.

Az angol stílus ugyanis a fára, mint természetes anyagra teszi a fő hangsúlyt, legyen szó a padlóról, a bútorokról vagy a falak borításáról. Induljunk el bármelyik irányvonalon is, ha betartjuk az egyes metódusok „szabályait” , az eredmény magáért fog beszélni. A vidéki stílusú konyha ugyanis a nyugalom értékes szigeteként gyógyírral szolgál a stresszes, megfáradt ember lelkére, csakúgy, mint a hasonló tematikájú nappali.

Konyha lakberendezés ötletekkonyha lakberendezés

Abban az esetben, ha az otthonunkban a bájos miliő megteremtése a cél, használjunk minél több polcot, és az olyan használati tárgyakat, mint a nagyobb kanalak, villák és fűszeres tégelyek, se rejtsük el a szekrény mélyén – a családias atmoszféra érdekében egész nyugodtan kinn hagyhatjuk ezeket a dekorációs szempontból is lenyűgöző elemeket.

Ha a kényelemre és praktikus megoldásokra helyeznénk a fókuszpontot, a klasszikus stílusú konyha lakberendezés tökéletes módot nyújt erre. A klasszikus konyha, a maga időtálló szépségével, az ésszerű megoldások híve. Ezek a belső terek nem zsúfoltak, már-már a minimalizmust idézik. A bútorok tekintetében a konyha lakberendezése kimerül a gyakorlati szempontból tökéletes fóliázott egységekkel, a színek tekintetében pedig a pasztellárnyalatok dominálnak.

A konyha lakberendezés díszítő elemei

Ebben a konyhában rengeteg fémfelülettel találkozhatunk. A csaptelep mellett a kilincsek, a fogantyúk, sőt, még a polcok is készülhetnek fémből. A rozsdamentes acél és sárgaréz például a legnépszerűbbek a kategóriában. Amennyiben a falak burkolása kerül terítékre, ne ódzkodjunk a kerámialapok alkalmazásától –persze szigorúan finom árnyalatokban, visszafogott mintával. A puritán, letisztult stílus kedvelőinek valószínűleg a modern konyha lakberendezésének láttán valóságos katarzis-élményben lehet részük.konyha lakberendezés

Az örök elegancia jegyében ezek a belső terek dísztelenek – ám a funkciójukat tekintve maguk a kézzel fogható modernitás és csúcsteljesítmény. A modern konyha lakberendezést, ha mindenképpen két szóval kéne összefoglalni, akkor az a „fém” és a „levegő” lennének.

A bútorok, a használati tárgyak, a nagygépek fémes bevonatai dominálnak ennél a lakberendezési irányzatnál. Persze nem szabad azt gondolnunk, hogy mindez közszemlére van téve: a modern konyha lakberendezés a beépített konyhabútoroknak köszönhetően csak azt hagyja elől, amit feltétlenül szükséges.

A modern jegyek átgondoltságot, és a minden részletre kiterjedő, precíz tervezést sugallnak. Az anyagok tekintetében a már említett fémé a főszerep, viszont a fa is felbukkan itt-ott. A színek vonatkozásában a konyha lakberendezés e téren az erősebb árnyalatoknak szavaz bizalmat, amelyek sokszor kontrasztot állítanak egymásnak. Fekete-fehér, vagy fekete-vörös- ezek a színek garantáltan feltűnnek a modern jellemzőkkel rendelkező beltérben.