konyha berendezése

Kis konyha? Van megoldás!

Kicsi a lakás, még kisebb a konyha? Higgye el, nem Ön az egyedüli, aki az imént említett problémával küszködik. Igen, mondhatnánk, hogy a konyha nem kell, hogy hatalmas alapterületet öleljen fel, igen, mondhatjuk azt is, hogy a szóban forgó helyiség betöltött funkciója miatt elég, ha az szerényen aprócska – mondhatnánk, de mégsem tesszük, hiszen, érthető, ha sokan vágynak nagy, tágas, világos konyhára, ahol valóban öröm a főzés.  De mi van akkor, ha a lakás paraméterei és jellemzői nem teszik lehetővé a bővítést, még abban az esetben sem, ha mi egyébként készen állunk a falakat is megbontani.

Van-e esélye a kis konyháknak a stílusosságra?

Mi jelen cikkünkben ennek jártunk utána, és –spoiler alert- nyugodtan kijelenthetjük, számos olyan megoldás van, amelynek a segítségével még a kisebb terek atmoszféráját is könnyen feldobhatjuk. Bátran kijelenthetjük, a helyszűkével küszködő konyhák legjobb barátja az étkező pult! Még nem hallott ezekről a nagyszerű egységekről? Nos, engedje meg, hogy rávilágítsunk: a legtöbb esetben a probléma a kis konyhákkal kapcsolatban a nagy étkezőasztal ormótlansága – sehova nem illik igazán, illetve elfoglalja a rendelkezésünkre álló tér legjavát.konyha berendezése

A falmellé épített pultok ezzel ellentétben nemcsak praktikusak, de iszonyúan modernek és mutatósak is – az alájuk tolható kecses bárszékekről már nem is beszélve. Jó ötlet egyébként még a lehajtható asztalka használata is. Az apró terek esetében érdemes a minimalista lakberendezési stílust követni.

 

Lehetséges, hogy imádjuk a kiegészítőket és a különféle hangulatos dekor-elemeket, de az igazság az, hogy sajnos ezeknek nem a kicsi konyhában van a helyük, hiszen még zsúfoltabb összhatást keltenek, pedig épp ez lenne az, amit el szeretnénk kerülni. Jó ötlet lehet a beépített szekrények használata, hiszen így néhány egyszerű mozdulattal minden használati tárgyat elrejthetünk a kíváncsi tekintetek elől, optikailag is növelve a konyhát.

További divatos konyha kiegészítőkkonyha berendezése

A manapság divatosnak számító plafonig érő szekrények a kis szobák esetben valósággal aranyat érnek. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy e szekrények felső polcát nem fogjuk minden gond nélkül elérni, de ha oda olyan tárgyakat teszünk, amelyeket csak ritkán használunk, kivédjük ezt a problémát is.

Némi leleményességgel bárhol képesek vagyunk kialakítani ezeket a hosszú szekrényeket, amelyek rengeteg gondot levesznek a vállunkról. Amint azt látjuk, a kis konyhák esetében is van megoldás, ha praktikusabbá szeretnénk tenni a teret – az pedig igazán már csak hab a tortán, hogy e frappáns lakberendezői ötletek megvalósításához nem kell kifosztanunk a családi kasszát sem.