Kis költségvetésű lakberendezési ötletek nappaliba

Modern és olcsó lakberendezési ötletek nappali szoba újra gondolásához? Mutatjuk, hogyan válhat még a legszürkébb nappali is vendégmarasztaló, meghitt kuckóvá!

Az otthon lelke

Míg a hálószoba a zavartalan pihenés színtere, addig a nappali a családi és baráti összejövetelek helyszíne. Mivel az otthonunk „közösségi” szférájáról beszélünk, egyáltalán nem mindegy, hogy az milyen hangulatot áraszt. Legyen bármilyen is a preferált stílusunk, a nappalink kellemes atmoszférájának kialakítása a minden szempontból idilli otthon sarkalatos pontja.

Lakástextil lakberendezési ötletek nappalihoz, avagy a nappali alfája és omegája

 

Legyen szó szerényebb méretekkel rendelkező vagy nagyobb paraméterekkel operáló nappaliról, kétségtelen, hogy a szóban forgó szoba fókuszpontja a kanapé. A bútornak nemcsak karakteresnek és figyelemfelkeltőnek, de ízlésesnek és nem utolsósorban nagyon kényelmesnek is kell lennie. Amennyiben a nappali falainak színe semleges, a kanapé akár merészebb élénk színekben is pompázhat. Abban az esetben sem kell feltétlenül lemondanunk az erőteljesebb árnyalatokról, ha a kanapé alapvetően visszafogott színű – ez esetben a díszpárnák tehetnek igazán jó szolgálatot a számunkra.

A hölgyek nagy kedvence: a díszpárna

Pihe-puha, jó hozzábújni és még az egyéniségünket is remekül tükrözheti. Igen! A kanapé varázslatos díszpárnái még erre is képesek. Nem véletlen, hogy a legnépszerűbb lakberendezési ötletek között szerepelnek. A párnákkal nemcsak a hálószobát frissíthetjük fel, de a nappalit is markánsabbá tehetjük. Hála a széles választéknak, a kiszemelt kiegészítők tökéletesen tükrözhetik a stílusunkat.

 

Nappali ötletek: közel a természethez

A természet érintetlen szépségének megidézése, a földszínű, natúr kiegészítők és bútorok manapság roppant divatosnak számítanak a lakberendezés világában. Ezirányú céljainkat költséghatékonyan is valóra válthatjuk. A falak bézs, barna és mélyzöld színekre való festése, a kedvelt élődekorációk, zöldnövények és világos árnyalatú függönyök használata például nagyon természetes hatást kelt, csakúgy, mint a rattan bútorok.

A hangulat fokozásának igazi nagymesterei: a dekoratív lámpák

Vitathatatlan, hogy a természetes fénynél nincs hatékonyabb hangulatfokozó. Azoknak a szerencséseknek, akiknek a nappaliját hatalmas ablakok díszítik, a kellemes miliő adott – de mi van abban az esetben, ha a nappalink alapvetően zárt, sötétebb szoba? Nos, szerencsére a világítástechnikai eszközök színes spektrumot bejáró kínálatával az utóbbiak is idillivé tehetik a belső tereket, így a nappalit is. Modern, rusztikusan vidékies, bájos vintage vagy visszafogottan elegáns? A fali lámpák és csillárok izgalmas kavalkádjában elmerülve garantáltan megtalálhatjuk álmaink fényforrását! Nagyon divatosnak számítanak manapság azok a kiegészítők, amelyek kovácsoltvasból vagy réz-, illetve bronzszínű fémből készülnek. Előnyben azok, akiknek nagyobb belmagassággal rendelkezik a nappalijuk – ezekben a terekben ugyanis pompásan mutatnak az elegáns, hosszan lecsüngő csillárok.

Okos lakberendezési ötletek nappaliba: nemcsak praktikusak, de esztétikusak is

Természetesen a formatervezett polcokról beszélünk. Ezek a dizájner kiegészítők merész, absztrakt formavilágban is képviseltetik magukat a piacon, a lehető legváltozatosabb stílusokban, színekben és méretben. Bár e kecses kiegészítők nem a vaskos regényeknek lettek kitalálva, az apró nippeknek, szívünknek kedves emléktárgyaknak ideális helyet biztosítanak. Amennyiben könyvek reprezentálására képzeljük el a tökéletes polcrendszert, inkább a masszívabb darabok háza táján nézelődjünk.

Mutatós lakberendezési ötletek nappaliba, avagy elő a fotókkal és a faldíszekkel!

Még a kortárs, egyébként visszafogott stílusú nappalik tulajdonosai is élhetnek ezzel a trükkel: válasszunk ki egyetlen falat (vagy falrészt), és tegyük azt hangsúlyossá trendi faldíszekkel. Ezek a faldíszek stílusukban akár el is üthetnek a környezetüktől. Például a modern nappaliban is remekül mutathat egy, a megjelenésében kifejezetten rusztikus dísz. Azoknak pedig, akik szívesen gondolnak vissza a régi szép emlékekre, érdemes a nappali egyik falát (akár padlótól plafonig) családi fotókkal borítani.