Hálószoba berendezési ötletek kis alapterülethez

Hálószoba berendezési ötletek segítségével a legkisebb helyiség is otthonossá és kellemes hangulatúvá varázsolható. Olyan hellyé, ahol nyugodtan hajtjuk álomra a fejünket és örömmel ébredünk fel. Jöjjön most néhány a legtutibb hálószoba berendezési ötletek közül!

A hálószoba berendezési ötletek alapja a szoba stílusa

A hálószoba a lakás legintimebb pontja, berendezése és atmoszférája alapjaiban határozza meg azt, hogy hogyan érezzük magunkat otthon és a bőrünkben. A szoba stílusa lehet modern, skandináv, rusztikus, ipari, trópusi, romantikus vagy minimalista, de elképesztően színes is. Bármilyen is, a lényeg, hogy illeszkedjen az igényeinkhez, a bútorok, a kiegészítők és a színek harmonizáljanak egymással és kellemes legyen az összkép. A legtöbb hálószobában mindenképpen helyet kap egy ágy, egy gardróbszekrény, polcok, sőt akár egy pipereasztal vagy különálló tükör is. A nagy alapterületű szobák berendezése könnyebb, hiszen mindennek van elegendő hely. A kis térrel rendelkező hálószobákkal már nehezebb a dolgunk.

Ilyen legyen egy kicsi hálószoba berendezése

 

A kis területű hálószoba berendezési ötletek között mindenképpen szolgálnunk kell néhány tanáccsal az optimális helykihasználás és a tér tágasabbá tétele érdekében. Egy áthidalós hálószoba garnitúra egyesíti az ágyat, a szekrényeket és a polcokat. Ez az egybeszerelt bútor képes rengeteg tárolóhellyel és fekhellyel is szolgálni kis területen. A LED világítással felszerelt darabok ráadásul fényt is szolgáltatnak. Egy ilyen áthidalós hálószoba garnitúra segítségével mindennek garantáltan meglesz a helye!

A kis helyeket egyéb hálószoba berendezési ötletek segítségével is tágasabbá tehetjük. A tükrök például nem csak arra alkalmasak, hogy ellenőrizzük benne a megjelenésünket, de méretesebbé varázsolják a helyet is. Egy nagyobb és néhány kisebb tükör beszerzésével szinte teljesen átalakíthatjuk a hálószobát. A gardróbszekrény kiválasztása során is érdemes olyat beszerezni, amely méretes tükörrel rendelkezik.

Okosan kihasználhatjuk ki a helyet akkor is, ha a kis hálószobába beépített szekrényt készítettünk. Ennek a helye ugyan nem változtatható, cserébe azonban óriási tárolókapacitásra tehetünk szert úgy, hogy nem foglal túl sok helyet. Különösen akkor, ha a szekrény egészen a plafonig ér. Az utóbbi időkben elterjedtek az ágy alatti tárolók. Segítségükkel extra helyre tehetünk szert. Ezekben a tárolókban helyet kaphatnak a szezonálisan nem használt ruhák, cipők és egyéb személyes tárgyak, holmik is.

Végezetül szóljunk a hálószoba színeiről is. A sötétebb színek szűkítik a teret, míg a halványabb, világosabb árnyalatok optikailag növelik azt. A bézs, a rózsaszín, a barack és a sárga színek kellemessé teszik a hálószoba közegét és még a teret is nagyobbnak mutatják.

További tanácsok kis hellyel rendelkezőknek

Az mindenki számára egyértelmű, hogy a megfelelő fényforrások, színek, tükör és bútorok használatával még a legkisebb hálószobák is nagyobbnak tűnnek. Cikkünk végén hozunk néhány extra ötletet, amelyek segítségével további helyet szerezhetünk! Nagy belmagassággal rendelkező hálószobákba szinte kötelező galériát építeni vagy galériaágyat vásárolni. Így szinte megduplázható a rendelkezésre álló tér és jóval több holminak találunk majd helyet.

A legtöbb franciaágy – ugyan rendkívül kényelmes, de – rengeteg helyet foglal. Kis hálószobákba jól jöhet egy kihúzható kanapé. Ilyen típusú ülőalkalmatosságot érdemes választani akkor is, ha szoba-konyhás lakásban élünk és nincs külön nappali. Egy falra visszahajtható ágy is remek megoldás lehet. Az ilyen ún. ágyszekrények használatot követően oldalra vagy felfelé csukhatóak. Bizonyos típusaikon tükör és polcok is helyet kaphatnak. Igazán univerzális megoldás egy ilyen bútor egy olyan szobába, ahol tényleg minden cm számít.

Néhány trükkel, némi fantáziával és az említett hálószoba berendezési ötletek kihasználásával a legkisebb helyiségből is tágas és kényelmes élettér alakítható ki. Próbáljuk ki őket mielőbb, hozzuk létre álmaink hálószobáját mielőbb!